Shireen Kaijadoe

Shireen Kaijadoe

Hoe gaat het met je? De impact van suïcidaal gedrag op hulpverleners en jongeren.

Suïcide is doodsoorzaak nr. 1 onder jongeren tussen 10 en 20 jaar. Jongeren die een of meerdere traumatische ervaringen meemaken, lopen een grotere kans op suïcidaal gedrag in de adolescentie. Zelfbeschadigend gedrag, suïcidepogingen en geslaagde suïcides komen in toenemende mate in de gesloten jeugdzorg voor. In deze presentatie beschrijven we de impact van suïcidaal gedrag op jongeren, hulpverleners en de systemen waarin zij zich bevinden. We weten dat het meemaken van een geslaagde suïcide een voorspeller kan zijn van suïcidaliteit. Wat hebben jongeren nodig? En wat hebben hulpverleners nodig om dit veeleisende werk vol te houden? Wat kan kleinschaligheid hierin betekenen?


Bovenstaande presentatie is onderdeel van het symposium Traumatisering binnen het systeem van jeugdzorg. Hoe kan het anders? met sprekers Carina van Kregten, Karin Nijhof, Shireen Kaijadoe en Anneke de Weerd


Over de spreker
Shireen Kaijadoe werkt als onderzoeker bij Karakter Academie. Kwalitatief onderzoek is haar expertise en passie. Ze heeft veel kennis en ervaring in het uitvoeren van interviews bij jongeren, jongvolwassenen en verzorgers. Ze is een expert in het betrekken van cliënten en ervaringsdeskundigen bij wetenschappelijk onderzoek. Ze is betrokken bij verschillende kwalitatieve onderzoeksprojecten waarin ze samenwerkt met ervaringsdeskundigen. Op dit moment voert ze haar promotieonderzoek uit naar suïcidaal gedrag onder jongeren.

Lezing(-en) door Shireen Kaijadoe

Parallelsessie 1 30 september 2022
10:45 - 11:45

1. Traumatisering binnen het systeem van jeugdzorg. Hoe kan het anders?

Zaal 10